Monday, April 7, 2014

GILI AIR, LOMBOK ~ DAY 3

ASSALAM & SALAM SEJAHTERA..
Sooo sorry tak sempat BW lagi.. So very the much busy lately..


Apak & anak2 continue with scuba diving.. Dunno la dive site mana pulak diorang explore.. Apapon I like sebab depa can spend time togeder-geder... 


Spotted a turtle..


Ohhh so comel Nemo..


No no u cannot touch anything down there ya..!!


The lonely turtle..


Having fun..


Its like an aquarium tu ohhh noooo, I shud have followed them.. Aiyayaa but if my vertigo datang lagi, I might not know mana nak pergi atas bawah kiri kanan.. Dangerous oso kan..


Woaahh love this one..


Hey kiddo..


Hubby had difficult time shooting sebab the kids lari sana sini dalam air.. Wahahaaa... Kesian foto apak takde dalam air langsung.. 


Whilst.. Me was here.. Must grab the chance meehh.. Ngurutan Bali gitu.. 


Can u imagine katil urut ni tepi laut... Wooaahhh sangat best Alhamdulillah..


Near our cottage..


Ada clinic.. 


Ini father & daughter memang hantu air.. From the sea to the pool.. Aiyoohh kulit mereka..


Lunch time.. 


Subhanallah..


Awesome kan..


Cuaca sangat baik Alhamdulillah..


Boat yang menunggu penumpang2 nya yang sedang lunch.. Normally dari mainland Lombok.. Depa amik trip snorkeling dgn Glass Boat, then mai GILI AIR untuk lunch..


Tea time & lepak time @ our cottage..


Stroll lepas Asar.. Besar jugak GILI AIR ni.. Ingat kan kecik je.. Antara mode of transport di sini, kereta kuda ya ibu2 & bapak2...


Memang besar jugak GILI AIR ni.. Nak visit masjid tapi jauh jugak ke dalam rupanya.. Dah nak Maghrib maka terpaksa lah kensel.. Sebab hari dah nak gelap..


Matahari hampir melabuhkan sinarnya..


Cuaca hampir suram...


Thats MOUNT AGUNG, BALI.. 


Its up to u honey.. Wherever u go, I'm coming with u.. Lets live life to the fullest.. No think hard2 one.. Insya Allah rezeki ada di mana2.. 


Dinner Promo.. Tayang semua ikan + nasi/fries.. Murah tau.. 1 ekor ikan yang besar tu dalam RM15.. Comes with 2 pinggan nasi + 1 pinggan lauk sayur..


Ours.. This set costs RM15 (sepinggan nasi dah kena kidnap).. Siap ada tahu & tempe goreng lagi gitu.. Kami amik 2 ekor ikan = 2 set lah.. Gila banyak & soooo sedaaaappppp... 

Monday, March 31, 2014

GILI AIR, LOMBOK ~ DAY 2

Assalam & Salam Sejahtera..
Day 2 @ GILI AIR..


Tiap pagi kami diberi menu.. Maka molot2 ni always lah mintak HUNGRY BREAKFAST.. Sebab FREE kan, so amik yg paling rich lah.. No Buffet Breakfast..


Hello Hello... Cuti tau.. Always on the phone walopon pepagi buta... Aiisshh...


The apak & anak2 in the water.. The omak stays in the boat.. But jump also pi snorkeling later ... Alone..


The recycled stuffs, dihangkot dengan bot kecik (tu di tengah2 barang2 tu) utk dihantar ke mainland - LOMBOK


Zharif & Irfan (7Seas Dive Master)


Marsha


My kids..


Zharif & the Turtle..


My Mermaid..


"Glad u come & play2 with me" 


My boy


"Praying for MH370"
Me & frens will try to look for them & protect them.. Insya Allah.. Aamiin..


"They are safe somewhere".. Aamiin..


"KEEP PRAYING FOR MH370"


Bye bye & see you next time..


Feels like jumping in the water..?? 


Muka2 kepenatan..


Alhamdulillah weather was so bright & awesome..


Subhanallah..


Kalau lah itu aku yang punya.. U all semua boleh ikut naik FREE... Hehehe...


The boys terus balik ke Cottage..


Me stucked here... 


This little mermaid nak main dalam pool pulak dah..!! Ohh your skin...!!


Lunch sini everyday.. NEVERLAND rasanya nama cafe ni.. 


Best kan sambil makan tengok laut..


Subhanallah cantiknya.. Kalau lah everyday lunch tepi laut macam ni..


Everyday pon order AYAM BAKAR TALIWANG LOMBOK.. Memang specialty nya, so must grab the menu lah...


Tea time @ our Cottage.. 7SEAS COTTAGE..


SUNSET.. MOUNT AGUNG, BALI from GILI AIR, LOMBOK.. Satu jam je dgn speed boat from Lombok to Bali..


DINNER : IKAN BAKAR LOMBOK, PELICING KANGKUNG & macam 2 lagi.. Tak segan nak citer, kami anka beranak naik 1-2kg duduk Lombok ni.. Sebab dinner makan nasi every night.. Tak rasa bersalah pon sebab SEDAAAPPP sangat.. Now on diet lah cekononnya..
***
And ohh untuk mereka yang telah menerima cenderahati, semua detail (kenapa ianya berlainan & maap lambat sangat dipostokan hehee), sila lah baca di post ini ~